سعید کریمی در خصوص توزیع عادلانه پزشکان در مناطق مختلف شهری و روستایی، گفت: فقط بخشی از توزیع پزشک در دست ما است؛ در واقع پزشک متخصص یا عمومی که تازه دانش آموخته شده است را باید دو سال به طرح بفرستیم که سیاست ما اصلاً به کارگیری این عده از پزشکان در تهران یا مراکز استانی نیست و معمولاً این پزشکان را به مراکز محروم میفرستیم.
وی افزود: اما وقتی دو سال طرح تمام شود دیگر هیچ الزام قانونی نداریم که پزشک را موظف کنیم در منطقه محروم خدمترسانی کند. بر این اساس باید برای ماندگای پزشکان در مناطق محروم ایجاد انگیزه کنیم.
او تاکید کرد: پیشنهاداتی در این زمینه داشتهایم اما، پذیرفته نشده است؛ البته امسال که مباحث کاهش مالیات برای پزشکان تمام وقت جغرافیایی ( پزشکانی که به صورت تمام وقت در مراکز آموزشی_درمانی دولتی دانشگاهی اشتغال داشته و حق انجام فعالیت انتفاعی درمانی در قالب مطب و یا سایر مراکز درمانی در خارج از مراکز دانشگاهی را ندارند)، مطرح شد، احتمالا کمی اوضاع بهتر میشود ولی باید میزان دریافتی و سایر شرایط معیشتی پزشکان در مناطق محروم بهتر شود که انگیزه رفتن و ماندگاری داشته باشند.
کریمی درباره اقدام وزارت بهداشت برای تمرکز زدایی از تاسیس مطب در مناطق برخوردار و بعضا مناطق برخوردار کلانشهرها از جمله در مناطق خاصی از تهران، اظهار کرد: پروانه تاسیس مطب را سازمان نظام پزشکی صادر میکند و ربطی به وزارت بهداشت ندارد اما برای شهر تهران و سایر شهرهای بزرگ پزشک میباست امتیازات مشخصی اخذ میشد که پزشک بتواند اقدام به تاسیس مطب کند که اخیراً برای تسهیل مجوزها، میزان امتیازات اندکی کاهش یافته است؛ ولی اینکه بگوییم در منطقه خاصی از تهران یا یک شهر بزرگ تاسیس مطب ممنوع است با قانون تسهیل صدور مجوز مطبها در تضاد است.
نظر شما